2012. június 24., vasárnap

Tirmaisu

Sziasztok!

Múlt héten vendégeket vártunk ebédre, és desszertnek Tiramisut készítettünk. Nem egy nagy ördöngösség, de isteni, főleg ilyen melegben esik jól az embernek egy kis hűtött finomság!

Hozzávalók:
250 gramm mascarpone, én szarvasi-t szoktam
3 tojás
3 evőkanál cukor
2dl hideg fekete kávé
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag babapiskóta
3 evőkanál rum aroma
kakaópor, a legjobb a cica kakaó

Legelőször is főzzünk egy jó kávét, tegyünk bele cukrot és a hideg tejet, ezt hagyjuk kihűlni
Válasszuk szét a tojásokat, a sárgájához adjunk 2 evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot. Ezt kézi mixerrel verjük habosra.  Ha kész adjuk hozzá a mascarponét és a rum aromát, majd verjük most már jó kemény habbá.
A tojásfehérjéket 1 evőkanál cukorral verjük keményre, majd óvatosan, hogy ne törjük össze, keverjük bele a sárgájás krémbe.
A babapiskótákat éppen csak érintsük bele a kávéba és rakosgassuk szépen egy tál aljára, ha meg van 1 sor akkor jöhet rá a krém és egy réteg kakaópor, ezt addig csináljuk amíg van krémünk, de ügyeljünk rá, hogy mindenképp krém kerüljön a tetejére.
Ha meg vagyunk akkor mehet a hűtőbe, minimum 3-4 órára.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése