2012. május 15., kedd

Rántott sajt

Ma egy nagy mumust elkészítését írom le nektek. A rántott sajthoz kell egy kis konyhai rutin, mert nagyon könnyű elrontani és akkor a sajt szétfolyik sütés közben, ami nem olyan gusztusos, plusz még kárba is vész a finom sajt.
Minden a panírozáson múlik. Az én módszerem: a panírozás megkezdése előtt kicsit bevizezem a sajtok felületét, így könnyebben ragad rá a panír. Aztán lisztbe forgatom, tojásba és a prézlibe. Aztán mehet vissza a tojásba , jól bele kell forgatni aztán újra a prézlibe. Minden oldalát a sajtnak jól bele kell nyomkodni a panírba, ne látszódjon sehol ki a sajt, mert ott ki is tud sütés közben folyni. 
A másik titka, hogy az olaj a sütésnél tényleg jó forró legyen. 

Ha ezekre odafigyelünk akkor kicsi az esély rá,hogy a sajtunk sütés közben szét folyjon. 

5 megjegyzés:

  1. NNNNNNEEEEEE.megorulok :)) imàdom a ràntott sajtot.....

    VálaszTörlés
  2. bakker ma két almát ettem és egy naritxD ezek a képek meg ahw *-* és amúgy milyen sajtot használsz hozzá? Direkt rántani valót ?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. gyümölcsnapod volt? vagy miért?
      ez sima mezei trappista, azt használom általában ami itthon van...

      Törlés