2012. május 17., csütörtök

S.O.S. vacsora

Sziasztok:)

Ma egy olyan pizzát mutatok nektek, ami nagyon hamar kész van, rettentő könnyű elkészíteni és már reggel munka vagy iskola előtt hozzá lehet készülni.

Gyros pizzának hívjuk, mert az alapanyagokból szinte mindent felhasználhatnánk egy gyros-hoz is.
Amivel már elő tudsz készülni:

A husi: ha a fagyóból dolgozol, akkor már másnap este vedd ki a csirkemellet vagy a karajt(Ha friss húsból akkor már amúgy is konyhakész. )Mi mind a kettőből szeretjük, ebben a receptben a karajos változat szerepel.
Szóval reggel 5 perc alatt fel tudod szeletelni a husit, vékony és apró csíkokra. Kis műanyag edénybe tegyünk egy kis napraforgó olajat és jó sok gyros fűszerkeveréket, halmozzuk bele a felszeletelt husit, jól rázzuk össze és tehetjük is a hűtőbe, mire hazaérünk este már jól be is pácolódik.

A tészta:
Ez is összegyúrható reggel, mert amúgy is kell pihentetni.
 30 deka liszthez egy jó csipet sót teszek, plusz egy jó nagy kanál olíva olajat. Egy bögrébe melegítek úgy 2 deci vizet, elkeverek benne egy kis zöld csomagos Dr. Oetker instant élesztőt és egy kanálnyi kristálycukrot. Ezt hozzáöntöm a liszthez. Jól összegyúrom, ha szükséges még lisztet adok hozzá.

Az öntet: egy nagy tejfölhöz tegyél 2 kanál kaport, egy kis borsot, és tetszés szerint zöld fűszereket ( én bazsalikomot, majoránnát, oregánót szoktam bele tenni). Ez is mehet a hűtőbe.

Szinte mindennel előkészültünk.

Ha hazaértél, lisztezett deszkán gyújtsd ki a tésztát, mi vékonyan szeretjük így én elég vékonyra szoktam nyújtani. Olívaolajos tepsibe tesszük, nem kell elősütni.

A husit  a saját pác olajában megsütjük. Amikor elkészül, a tésztánkat megkenjük a tejfölös szósszal, ráhalmozzuk a husit, a felszeletelt lila hagymát és sajtot reszelünk rá.


Mehet is a sütőbe. 200 fokon úgy 25 percet sütjük, a vége felé már csak alsó sütési funkcióval.


Elkészülve:



És ha már úgyis be van kapcsolva a sütő az S.O.S. vacsi desszertjét is süsd meg gyorsan:
Ma épp gyorsfagyasztott mákos és túrós rétes:)

Remélem  ez segítség egy hosszú napra, amikor este mégis meleg ételre vágysz vagy vendégek jönnek:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése