2016. március 12., szombat

Dolgok amiket nem gondoltam Dorka előtt

Sziasztok!

Azt ugye mindannyian tudjuk, hogy egy gyermek érkezése "nem piskóta"! Sokan sokféleképpen igyekeznek minket felkészíteni rá, mint például ezekkel az örökbecsű tanácsokkal: "Pihenj, mert utána nem lesz időd!"- tényleg nem, de nem lehet előre pihenni, komolyan én próbáltam pedig:) "Használjátok ki az utolsó együtt töltött napokat kettesben!" Abban a felfokozott várakozásban semmi nem számít, csak azon jár az eszed, hogy mi lesz.....de ugye el se tudod, képzelni....legalábbis én nem tudtam!

Úgyhogy szép kis lista gyűlt össze arról, amit nem is képzeltem a gyermekes létről:

1, Nem gondoltam,hogy végül napi 2 nst vizsgálatra fogok járni, és az utolsó 2 hétben csak akkor látom a lakásomat, ha hazaszökök a kórházból.
2. Nem gondoltam,hogy császár lesz a vége...
3. Nem gondoltam, hogy végig fogom hányni a császármetszést...
4. Nem gondoltam, hogy ilyen hihetetlen nehéz az első felállás a műtét után.
5. Nem gondoltam, hogy nem fog egyből jönni az anyaság érzés, pedig mindig azt hittem magamról, hogy ősanya típus vagyok.
6. Nem gondoltam,hogy engem is érinteni fog a szülés utáni depresszió.
7. Nem gondoltam,hogy az első pár (5) hasfájással teli hét után még van élet.
8. Nem gondoltam, hogy egy pici baba első néhány hete ennyi költséget jelent a patikában.
9. Nem gondoltam, hogy teljesen tápszeres lesz a gyermekem 6 hetes korára, pláne nem gondoltam,hogy csak az ötödik kipróbált tápszer lesz a befutó.
10. Nem gondoltam az első pár hétben, hogy lesz újra nyugodt életünk.
11. Nem gondoltam, hogy ilyen hangosan tud sírni egy kisbaba.
12. Nem gondoltam, hogy a talpig rózsaszínbe öltöztettet gyermekről minden nap meg fogják kérdezni, hogy fiú-e, és ha azt mondom, hogy nem, akkor azt fogják mondani, hogy :"Nem baj, de legalább egészséges !?????????"
13. Nem gondoltam, hogy a Sparban a pénztárnál több alkalommal is fognak érdeklődni random (főként idős hölgy) idegenek a mellem (szoptatás) állapotáról.
14. Nem gondoltam, hogy viszonylag sok olyan nap lesz, amikor csak kora délután eszem elsőnek.
15. Nem gondoltam, hogy valaha is azt fogom érezni, hogy egy tusolás luxus, a hajmosásról nem is beszélve...
16. Ha már tusolás, nem is gondoltam, hogy én is fogok a zuhany alatt sírni, többször is...
17. Nem gondoltam, hogy az első séta és úgy alapból az első szabadulás a bezártságból ennyire mennyei érzés, és akkor még nem beszéltem az első dm vagy tesco látogatásról.
18. Nem gondoltam,hogy ennyire nehéz a hajnali felkelés.
19. Nem gondoltam,hogy lesz olyan, hogy egész nap együtt fogok sírni a sikító gyerekkel!
20. Nem gondoltam, hogy nem lesz segítségem, és hogy milyen hosszú tud lenni egy nap.
20. Nem gondoltam,hogy minden ruhám büfis lesz.
21. Nem gondoltam, hogy az első megfázás vagy sérülés ilyen szívszaggató érzés.


De nem csak csalódások voltak, sok pozitívum is ért minket, amit nem is gondoltam:)

1.Nem gondoltam, hogy a férjem ennyire jó apa lesz. Persze tudtam,hogy milyen családcentrikus, de álmomban sem gondoltam, hogy ilyen szerelmes rajongással lesz a kislányunk iránt <3
2. Nem gondoltam, hogy az anyaság ennyire jó és természetes érzés, a kezdeti nehézségek ellenére most azt érzem, hogy most lett teljes az életünk és mindig is családtag volt Dorka!
3. Nem gondoltam, hogy egy picike mosoly a legrosszabb napot is ennyire megszépíti.
4. Nem gondoltam, hogy ennyire jó érzés együtt sétálni, vásárolni, vagy bármit csinálni hármasban.
5. Nem gondoltam, hogy a gyermekem 10 hetes korától át fogja aludni az éjszakákat, nagy örömünkre.
6.Nem gondoltam, hogy szőke és kék szemű lesz a kislányunk.
7.Nem gondoltam, hogy minden gyerekes tv-reklám, cikk, hír, bármi ennyire nagy hatással lesz rám.
8.Nem gondoltam, hogy én is mindig-minden körülmények között a gyerekről fogok beszélni, képet mutatni:)
9.Ha már kép, nem gondoltam, hogy több giga kép lesz már az első pár hónapban Dorkáról.
10.Nem gondoltam, hogy néha csak bele fogok szagolni a kislányom nyakába és attól helyre áll a világ rendje.
11. Nem gondoltam, hogy éjszaka ennyire fog hiányozni nekünk Dorka és nagyrészt róla beszélünk álló este a férjemmel.
12.Nem gondoltam, hogy ennyire türelmes és alkalmazkodó kisembert kapunk.
13.Nem gondoltam, hogy ennyire laza mami leszek, azt hittem sokkal, de tényleg sokkal parásabb leszek, de szerencsére a férjem és én is nagyon normálisak tudtunk maradni:)
14. Nem gondoltam, hogy én a híres koránkelő 11-nél hamarabb nem térek majd magamhoz, de Dorci átírta a napirendet és hozzászoktatott minket a lustizáshoz.
15.Nem gondoltam, hogy a kisbaba láb, talp ennyire cuki dolog.
16.Nem gondoltam, hogy kakinak ennyire lehet örülni:)



Összefoglalva nem gondoltam, hogy szülőnek lenni ennyire nehéz, de mégis isteni érzés. Semmiért nem cserélném el az eddigi együtt töltött 5 hónapot, az összes nehézségével együtt. Persze vannak napok, amikor azt gondolom, hogy "Jézus, Dorka előtt miben fáradtam el, és néha szívesen elmennék reggel dolgozni, kicsit kilépni a rutinból, de aztán felkel Dodi, mosolyog kettőt és megvesz kilóra:)

Kíváncsi lennék, hogy nektek van-e bármi olyan, amit nem gondoltál volna a szülővé válás előtt, illetve ha nincs még gyermeked, akkor arra lennék kíváncsi, hogy van-e valami félelmed, kételyed esetleg.





6 megjegyzés:

  1. Ami a legmegdöbbentőbb érzés volt saját magam számára, amit várandósan egy hónapja éreztem, mikor egy kislányt egy váróban az anyukája leejtett a kemény padlóra. Félelmetes aggódás kerített hatalmába, összeszorult a szívem és mindenem, és azt gondoltam, hogy történjék bármi, ha Danika megérkezik, soha-soha nem fogom elejteni, és el se engedem soha.

    VálaszTörlés
  2. Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy tényleg gyorsan nőnek. A kisfiam másfél éves szavakat mond, nap mint nap újabb dolgokra lesz képes és lassan már nem baba. Hihetetlen, hogy már arra gondolok, hogy hamarosan mennünk kell dolgozni, el kell válni. Nem gondoltam volna, hogy ilyen rossz lesz még a gondolata is.
    Nem gondoltam volna, hogy 2 hónapn belül teherbe esek , szerencsés voltam, de nem így terveztem anno. Gyakorlatilag sok -sok meglepetések, és nem gondoltam mondatot letudnék írni, de nem gondoltam volna,hogy ennyire szeretni fogom. Bár maga az, hogy szeretem nem fejezi ki azt az érzést, amit érzek iránta, mert ez több.
    Utólag is gratulálok a babához, jó egészséget az egész kis családodnak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Edit! Köszönjük, nagyon kedves vagy. Millió puszi nektek a kis fickóval, használd ki azt, amíg nem kell "elválni"....egyébként attól a perctől én is rettenetesen félek.....és igen, ez több mint szeretet, igazad van:)

      Törlés
  3. Nem hittem volna magamról, hogy teljesen egyedül is képes vagyok erre. Mivel a férjem külföldön dolgozik gyakorlatilag Léna másfél hetes kora óta egyedül küzdök meg a mindennapokkal.
    Nem gondoltam volna azt sem, hogy az én gyerekem 3,5 hónaposan elkezd forogni majd alig 7 hónaposan kapaszkodva feláll és 10 hónaposan járni kezd. Nekem olyan gyorsnak tűnt.
    Azt sem gondoltam volna, hogy egy 16 hónapos gyerkőc ilyen hisztit tudjon produkálni.
    Nagyon furcsa volt, hogy nap mint nap tök idegen emberek kérdezik meg, hogy szoptatok e.
    Azonnal szét tudnék verni minden olyan játékot amiben egyáltalán nyomtatott áramkör van.
    Sose hittem volna, hogy kemény tízezreket fizetek egy műanyag vacak játékért.
    A legmerészebb álmaimban sem sejtettem, hogy a kislányomnak 3 hónapos korára több ruhát vásárolok mint magamnak egy év alatt és ez azóta sem változott. Még most sem tudom ott hagyni azt a de cuki, de aranyos óóó akciós ruhácskát pedig jajj sok ruha még csak nem is volt rajta.
    S végezetül sosem gondoltam volna, hogy az elmúlt lassan 17 hónap életem eddigi legnehezebb de legszebb időszaka lesz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anikó hatalmas elismerés neked, sokszor vagyunk mi is egyedül, de akkor alig várom, hogy hazaérjen a férjem, azt el sem tudom képzelni, hogy milyen lenne, ha külföldön lenne......úgyhogy respect!!!

      Nagyon ügyes Léna, jó hamar csinált mindent! És igen, a ruhák kapcsán millió meg indokot tudok én is találni, hogy miért muszáj megvennem:) De azt hiszem így van ez jól....

      Törlés