2014. május 30., péntek

Mindent az otthonomról TAG

Ezt a bejegyzést a kedvenc bloggeremnél, Dorkánál láttam, az Otthonka blogon ITT
Mikor olvastam, már akkor tudtam, hogy én is szeretném majd megcsinálni, ha újra blogolni kezdek és lám, most ennek is eljött az ideje. Úgyhogy vágjunk is bele:)


 Milyen stílusú az otthonod?
 
Mivel mi élesztettük újra a lakást, így a falszíntől elkezdve minden ránk volt bízva, így teljesen olyan lett amit szerettünk volna, abszolút tükrözi az ízlésünket. A sötét színek dominálnak, sokan akik nálunk járnak megjegyzik, hogy olyan "legénylakás" feeling van. Ezt én nem bánom, soha nem voltam híve a lányos, pink meg virágos mintás lakberendezésnek. A stílus leginkább IKEA, vegyítve egy kis letisztult vonallal, de mindenképp nagyon otthonosan mégis.

Mit szeretsz legjobban és legkevésbé az otthonodban?
 
A lakás egyik legnagyobb előnye, hogy jó magasan vagyunk, pontosabban a 14. emeleten, így belátjuk egész Debrecent. Sok embernek éppen ez a magasság lenne a legnagyobb gond, de mi pont ebbe szerettünk bele anno. A legjobban tehát ezt szeretem, illetve azt, hogy 2 jó nagy erkélyünk is van.


A legkevésbé azt szeretem, hogy: Nem kertes-ház, illetve azt, hogy nincs még plusz egy harmadik szoba is.

Mi az a változtatás, amire a legbüszkébb vagy és te csináltad (DIY) az otthonodban?
 
Ilyen szempontból az egész kis lakásra büszke vagyunk, ugyanis mindent mi csináltunk. A festést, a tapétázást, a konyhát. Ezekre mindre nagyon büszke vagyok, de igaz ami igaz, hogy ebből a párom jobban kivette a részét. 

Tapétázás közben:
 Elkészülve:



Mi a kedvenc bútordarabod?
 
Nagy bánatomra nincs kandallónk, nyilván nem is panelba való, de én már évezredek óta olyan házban szeretnék lakni ahol van, mert imádom, hogy az amerikai filmekben ott vannak kirakva a közös fotók, emlékek. Ezt a kis kandallótlan lakást igyekeztem mégis számomra otthonossá tenni, és feltettem egy kis polcot a tv felé, ami azt a célt szolgálja, hogy ide tesszük ki az emlékeket, fotókat, amolyan kandalló pótló. Télen imádtam a kandalló alkalmazást a tv-n:)


 
 Ki a kedvenc TV-s designered?
 
Szeretem a tv-ben futó hazai sorozatok közül az Álomépítők és a Falforgatók című műsorokat: 
 
 
A külföldiek közül Colin-t és Justin-t:
 
 

Ha belépnék az otthonodba, milyen illat fogadna?
 
Most épp tiszta-ruha illat (eszméletlen, hogy mennyire imádom az öblítő illatát, gyerekek....) van a lakásban és süti illat, mert ez épp most készült el:
 
 


Melyik a legrendetlenebb és a legrendesebb része az otthonodnak?
 
A legrendetlenebb mindképp az az erkély, ahol csak teregetni szoktam, mert ide van száműzve minden olyan, ami épp láb alatt van. A legrendesebb az mindig a konyha és a nappali, mert ezekre szabály szerűen betegesen ügyelek. Mivel a munkaidőm nagy részét Home Office-ban végzem, a nappaliban mindig rend van, mert én csak akkor tudok dolgozni, ha minden a helyén van. A konyha a másik olyan hely, ahol nem engedek kupit, főzés/sütés közben is folyamatosan mosogatok, illetve nem tudok úgy elaludni, hogy este esetleg nem mosogattam el.
 
 Mi a kedvenc otthon-kiegészítőd?
 
Gyertyák, virágok, kaspók, képkeretek....
 



 
 
 

Parketta, szőnyegpadló vagy kerámia burkolat?
 
A padlószőnyeg az számomra egy olyan dolog, hogy vagy az, vagy én, ki nem állom. Nálunk parketta és járólap van, illetve sok-sok puha szőnyeg.


Mi a kedvenc takarítószered?
 
Jaj, azt hiszem megérkeztünk, mivel én minden takarítószert imádok, de a legnagyobb kedvencem a bútorápoló, abból is a tesco saját márkájú kivitele. Az illata leginkább férfi parfüm szerű, ahhhh....



Remélem tetszett a bejegyzés és ti is válaszoltok a kérdésekre, akár itt megjegyzésben vagy akár a saját blogotokon. Sziasztok:)

6 megjegyzés:

  1. jujj de jóó : ))
    úgy örülök, hogy visszatértél, mindig olyan örömmel olvastalak. főleg a lakásos bejegyzéseidet! : ))

    VálaszTörlés
  2. Köszi bree, aranyos vagy és örülök, hogy örülsz:)

    VálaszTörlés
  3. Fuuu, abból a sütiből kérnék, mielőtt elfogy :D

    VálaszTörlés
  4. Örülök,hogy visszatértél.Már hiányoztál!!! És nagyon jó kis bejegyzés lett =)

    VálaszTörlés
  5. Rami, sajnos már elfogyott:) de holnap a blogon a recept! Márti: örülök, hogy tetszett a bejegyzés:)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon tetszett ez a bejegyzés, jó volt egy kicsit bepillantani Hozzátok :-)

    VálaszTörlés