2013. július 17., szerda

Krumplifőzelék- egyszerűen

Alapvetően a főzelékek nem túl bonyolult ételek, gyorsan elkészülnek és nagyon laktatóak. Én éppen ezért szeretem készíteni őket, ma a krumplifőzeléket mutatom meg nektek.

Ezek a hozzávalók egy főzni szerető ember kamrájában mindig megtalálhatóak. Nem igényel nagy bevásárlást, gyors és igen olcsó.

 

 
  • fél kilónyi burgonya
  • 1 közepes hagyma
  • 2dl tejfől
  • 1 ek liszt
  • 1 mk csemege pirospaprika
  • 5 babérlevél



A hagymát olajon üvegesre pároljuk, tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát. A megpucolt és  felszeletelt krumplit( én jelenesetben újkrumplit használtam) beletesszük a paprikás hagymába és felengedjük vízzel, épp csak addig hogy ellepje.Ekkor beletesszük a babérlevelet is. Ez addig főhet amíg a krumpli el nem éri a kész állapotot. Én ilyenkor szoktam beledobni egy csirkés zselékockát is, de ez elhagyható.

Közben habarást készítünk,a tejfölt és a lisztet a krumpli főzővizéből egy merőkanálnyival jól elkeverünk. Csomómentesre ha lehet. Mikor már úgy érezzük, hogy a krumpli kellően puha akkor kivesszük a babérleveleket és hozzáadjuk a habarást. Néhány percet adunk neki (3-4) és kész is van. Ecettel is meg lehet savanyítani ha valaki szereti, én nem szoktam.

Általában sült-sajtos virslivel tálalom. Szeretjük. És ti?



1 megjegyzés: