2013. július 6., szombat

Fűszerkert a 14. emeleten? Abszolút IGEN!

Tavasszal elvetettem néhány fűszert a teraszon. Nem fűztem hozzá sok reményt, de így az első szüret után már bátran kijelenthetem, hogy a fűszerkertem életképes:)

Beültetés után:


Itt már alakulgatnak:Néhány hét elteltével:És az első kapor és koriander szüret:Miután jól megmostam őket, egy részét a fagyasztóba tettem rögtön a többi  tálcán száradt napokig:Miután jól megszáradt a kapor egy konyhai olló segítségével kis fűszertartóba vágtam és most már használatra kész. Amit fagyasztottam az télen szuper lesz a főzelékekbe például.A kapron és korianderen kívül már szüreteltem néhányszor a rukkolát is, Isteni finom, én salátákba szoktam tenni.Neked van fűszerkerted? Ha igen miket nevelgetsz?:)

6 megjegyzés:

 1. Aztaaa,nagyon jól néznek ki.Biztosan isteni az illatuk is =)
  Én tervezem,hogy az idén ültetek.Jelenleg az erkélyen csípős paprikám és kis koktél paradicsomaim vannak,és azokat se öltem még meg,úgyhogy jöhetnek a fűszerek is =D

  VálaszTörlés
 2. De cukik azok a ládák! És milyen szép "kis kerted" lett! Nagyon ötletes. =) Annyira jól mutatnak a zöld növények a pink vödrökben. =)

  VálaszTörlés
 3. Márti: igen tényleg szuper illatuk van, uh az se rossz ötlet, nah majd jövőre:)

  Thimmyke: köszönöm:)nekem is tetszett az összhatás:)

  VálaszTörlés
 4. Kár, hogy nincs erkélyem... :(
  De majd azért kitalálok valamit. :D

  VálaszTörlés
 5. Verus: igen, ez tényleg gond, DE amit beszéltünk az jó ötlet lenne..szerintem az erkélyed ablaka szuper hely lenne nekik...

  VálaszTörlés
 6. akarom mondani a konyhád ablaka....

  VálaszTörlés