Végre van hazai cseresznye. Igaz még nem az igazi. Azért elfogyott egy pár kilónyi a pár napban, csináltam belőle jégkrémet, levest és öntetet is.Ma az öntet receptjét írom le nektek:)
Azonkívül, hogy nagyon egyszerű még finom is és rövid idő alatt kész is van. Ráadásul alig kell hozzá valami:
- kell ugye a kimagozott cseresznye ( lehet mélyhűtött is)
- annyi folyadék ami ellepi a cseresznyét ( ez lehet víz is, de én vörösbort használtam)
- cukor ( kristály, barna, nyírfa amit szeretnél) ez ízlés kérdése, természetesen aki szereti mézzel is édesítheti
- egy korty citromlé
- fahéj ( én őröltet használtam, de lehet egész is)
- szegfűszeg, 5-10 darab
- étkezési keményítő ( ha neked nincs akkor kevés pudingpor)
- Feltesszük egy lábasba a cseresznyét és ráöntünk annyi folyadékot amennyi ellepi
- Hozzáadjuk az édesítőanyagot
- Fűszereket rakunk bele (fahéj-szegfűszeg) plusz a citromlevet
- Folyamatos kevergetés mellett elfőzzük a folyadék nagy részét, ha nehezen sűrűsödik akkor nagyon óvatosan adagoljuk hozzá a keményítőt
- Összefőzzük egy lekvár állagúra
- Levesszük a főzőlapról és hagyjuk kihűlni , ha szeretnéd botmixerrel egyneművé mixelheted, de a darabos szósz is nagyon guszta
- Ezek után ízlés szerint használjuk fel sütemények, fagylaltok dekorálására ; hűtőben sokáig eláll
Használat közben, egy kis brownie mellé:
Egyébként meggyel, eperrel, málnával szoktam még készíteni. Hogy tetszik ez a recept, elkészíted?:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése