Hozzávalók:
Azt szeretem ebben a levesben, hogy az éppen aktuális kamra készletre való tekintettel lehet variálni. Ha van otthon póréhagyma vagy újhagyma az is jó, ha nincs az se baj.
Hozzávalók:
- 3-4 fej vöröshagyma
- 1-2 fej fokhagyma
- tejszín, én 2 kicsit szoktam használni, de lehet kevesebbel is
- fehérbors
- 1 evőkanál liszt
- vaj
- só
- knorr házias levelsalap zselékocka
- fűszerek: petrezselyem, knorr ízbombák (elhagyható)
- sajt
- kenyér pirítósnak
- kevés fehérbor (elhagyható)
- víz vagy tej
Elkészítés:
- A hagymát felszeljük, lehet nagyobb darabokra is. Vajon(!) megpároljuk ( a pórét, új hagymát is ha használunk) amíg össze nem esik. Kevés só és fehér bors mehet rá.
- A megpárolt hagymára 1 evőkanál lisztet szórunk, amit el is vegyítünk.
- Felöntjük tejjel vagy vízzel, de a legjobb ha van alap vagy húslevünk. Ha nincs akkor megy egy zselékocka vagy leveskocka is bele.
- Kevés fehérbor is mehet, úgyis elfő belőle az alkohol és csak az íze marad.
- Hagyjuk jól megfőni. Fedő alatt pár perc.
- Ízlés szerint ízesíthetjük még fűszerekkel és én szoktam bele tenni egy kis reszelt sajtot is.
- A főzés vége előtt pár perccel hozzáadjuk a tejszínt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése