Csilla vagyok és évek óta brownie függő!
Ez a sütemény a jolly joker. Elronthatatlan, megunhatatlan, abbahagyhatatlan. Nem viccelek- tényleg!
Akárhol járunk nem kérdés, hogy megkóstoljuk a helyi brownie-t. Rengeteg szuper jót ettünk már, de akadt néhány silány utánzat is. A porból készült kutyulmányokról ne is beszéljünk, hisz ezzel a recepttel is legalább olyan gyorsan megvan a végeredmény, nah de az íze; nah az összehasonlíthatatlan.
Nem is vezetném fel jobban, hidd el ha kipróbálod érteni fogod. Ez a süti eladja magát:)
Recept:
Én IMÁDOM Nigella-t, tényleg; de az az adag amit ő készít az brutális. Ezt a receptet veszem alapul én is, de kissé más technikával készítem.
https://www.youtube.com/watch?v=NJ4uvK8MP0c
Nézegettem a Desszertőrölt könyvben , ott is szinte ugyanaz a recept mint amit én használok.
Hozzávalók:
- 2 tábla étcsokoládé ( vagy amilyet szeretnél)
- 1 kis ( 10 dkg) vaj
- 3 tojás
- 3 evőkanál liszt
- 15 dkg cukor ( lehet kristály, barna, nyírfa )
- vanília aroma
- egy csipet só
- dió, mandula vagy ami jól esik ( lehet smarties vagy M&M is), ízlés szerint de max.10 dkg ; ez természetesen elhagyható
- Vízgőz felett (vigyázva hogy a tál amibe olvasztunk ne érjen bele a vízbe) felolvasztjuk a vajat és a csokit. Ha egynemű lett akkor levesszük a gőzről.
- Közben egy nagy keverőtálba rakjuk a 3 tojást, a cukrot, a vanília aromát és kézi mixerrel habosra keverjük.
- A kihűlt csokoládét ehhez a keverékhez adjuk és most jöhet bele a csipet só is.
- Ezek után kanalanként eldolgozzuk a lisztet a keverékünkben.
- Jöhet a dió, mandula vagy akármi.
- Kilisztezett-vajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe/ sütőtálba rakjuk, figyelve hogy a tepsi ne legyen túl nagy.
- HIDEG! sütőbe rakjuk, légkeveréses módon 200 fokon 10-12 percig sütjük. Itt a saját sütőnket is figyelembe kell venni, lehet nem elég az idő és akkor akár 20 percig is sülhet!
- Akkor van kész ha a külseje roppan, a belseje szinte lágy.
- Bár nehéz, de mégis hagynunk kell kihűlni.
Ha kihűlt vanília fagyival a legjobb:
Ugye ,hogy nem is bonyolult? Ne ijedj meg, ha az elkészült süti állaga ragadós- tapadós. Akármennyire nem hangzik étvágygerjesztően,mégis akkor isteni ha ragad!
Figyelem: ez a süti tényleg függőséget okozhat!
Ha elkészíted mindenképp írd meg, hogy sikerült:)
Hmmm...nagyon jól néz ki =) Én tuti elkészítem holnap!Köszi a tippet! ;)
VálaszTörlésTudod mi érdekelne még engem?A konyhád =D Imádok főzni meg imádom a konyhákat is, és egyszer volt egy bejegyzésed a felújításotokról...azóta furdalja az oldalamat,hogy vajon milyen is lett az álomkonyha =)
Örülök, hogy tetszik a recept, majd írj hogy sikerült! Rendben, akkor lesz egy bejegyzés a konyháról is:)
TörlésHmm, összefutott a nyál a számban... :D Isteni lehet :) Tuti, hogy ki fogom próbálni. Köszi a receptet :))
VálaszTörlésdejó, mindenképp próbáld ki! :)
TörlésJajj, annyira imádom a browniekat, tegnap előtt próbáltam ki egy málnásat, kétszer kellett sütnöm :D Függővé teszi az embert, veszélyesebb, igazi édesdrog :D Eddig még nem raktam bele aromát és diót, de legközelebb mindenképpen kipróbálom, nagyon izgatja a buksimat :D
VálaszTörléshmm...málnás brownie- nekem meg ez izgatja a buksimat:)
Törléshidd el, nem csalódsz benne ;)
TörlésMég sosem csináltam, és nem is valószínű, hogy egyhamar elkészítem. Én sem szeretem a nagyon csokis dolgokat, Feri meg pláne nem eszik olyat amiben kakó van. :/ MAjd egyszer kipróbálom, megkínálhatsz ha feléd járok, mert amúgy nagyon guszta. :D
VálaszTörlésokés, ígérem csinálok neked egy kóstolót:)
Törlés