2012. október 19., péntek

A világ tényleg legegyszerűbb zabpelyhes keksze...

Imádom azokat a napokat amikor reggel van egy kis időm itthon téblábolni....Ez a ma reggel is ilyen volt és mivel imádom a frissen sült süti illatát ezért nem volt kérdés, hogy valamit sütni kell:)
Nagy habos csodákra reggel még nem vagyok felkészülve így a Zabos keksz mellett döntöttem!
Rettentő egyszerű és mindig van itthon hozzá alapanyag!

Hozzávalók:


Nem sok minden kell hozzá: egy nagy keverőtál és egy evőkanál...

Liszt: lehet teljes kiőrlésű is , de mivel nekem elfogyott így fehér lisztet használtam : 5-6 evőkanálnyi
Zabpehely: 12 evőkanálnyi
szódabikarbóna: fél teáskanálnyi
egy csipet só
cukor: lehet barna cukor, fehér cukor, édesítő is: 4 evőkanálnyi
úgy 20 dkg mikróban olvasztott vaj
egy evőkanál méz

és a random hozzávalók: aszalt gyümölcsök, csokidarabok, kakaó, fahéj, különböző aromák, kókuszreszelék, dió, mogyoró, mandula : ami van otthon és úgy ítéled meg, hogy mennek egymáshoz az ízek.
Én jelen esetben, kakaót, fahéjat, csokireszeléket, diót és mandulaaromát használtam....

Abban a sorrendben ahogy az összetevőket írtam abban a sorrendben mehetnek is egymás után szépen a keverőtálba. Ezeket jól összekeverjük, közben a sütőt 175 fokra  légkeveréssel előmelegítjük és egy tepsit ki sütő-papírozunk!

A kezeinkkel aranyos kis kekszecskéket formálunk, viszonylag távol egymástól.



Betesszük a sütőbe, 175 fokon légkeverésben 15 perc alatt el is készül:)



Dobozkába tesszük:


Reggelire tejjel, sorozatnézéshez...bátran ajánlom mindenkinek!

Ugye milyen egyszerű? Elronthatatlan!

1 megjegyzés:

  1. Hmmm...fincsi lehet :) Én extra csokisat szoktam..az is nagyon fincsi :)

    VálaszTörlés