Ma egy olyan ételt hoztam nektek amit nagyon imádunk, bár igaz keveset készítjük. Mindig csak ünnepnapokon és családi rendezvényekre..De mára megtörve a rendet mégis ezt készítettem, jól tettem, imádtuk:)
Baconba tekert csirkemáj tepsis burgonyával
Hozzávalók:
- fél kiló csirkemáj szív nélkül
- fél kiló szeletelt bacon szalonna
- 1 kg burgonya
- 2 fej lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fél liter tej
- 40 dkg sajt
- oregáno, majoránna, ételízesítő, bors, flekken fűszerkeverék
A májat még előző este megtisztítom, fél liter fokhagymás tejbe beáztatom, hűtőbe teszem másnapig.
Másnap: A burgonyákat felcikkezem, megfőzőm a szokásos eljárás szerint. Miután elkészült a kiolajozott tepsibe rakom.
A csirkemájakat egyesével baconba tekerem, majd a krumplira rakom. Ezek után a felszeletelt lila hagymával jól beborítom. Ekkor a tepsi tartalmát jól megfűszerezem a felsorolt fűszerekkel. A tepsit alufóliával lefedem és 200 fokon alsó-felső sütéssel 30 alatt sütöm. A 30 perc letelte után leveszem az alufóliát és a reszelt sajttal borítom be a tepsi tartalmát majd visszateszem a sütőbe, immáron az alufólia nélkül. 20 perc alatt ropogósra sütöm.
Majonézzel és csemege uborkával tálalom. Hidegen is kiváló!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése