2012. június 12., kedd

Baconba tekert csirkemáj

Sziasztok!

Ma egy olyan ételt hoztam nektek amit nagyon imádunk, bár igaz keveset készítjük. Mindig csak ünnepnapokon és családi rendezvényekre..De mára megtörve a rendet mégis ezt készítettem, jól tettem, imádtuk:)


Baconba tekert csirkemáj tepsis burgonyával

Hozzávalók:
-          fél kiló csirkemáj szív nélkül
-          fél kiló szeletelt bacon szalonna
-          1 kg burgonya
-          2 fej lila hagyma
-          2 gerezd fokhagyma
-          fél liter tej
-          40 dkg sajt
-          oregáno, majoránna, ételízesítő, bors, flekken fűszerkeverék

A májat még előző este megtisztítom, fél liter fokhagymás tejbe beáztatom, hűtőbe teszem másnapig.

 Másnap: A burgonyákat felcikkezem, megfőzőm a szokásos eljárás szerint. Miután elkészült a kiolajozott tepsibe rakom.
A csirkemájakat egyesével baconba tekerem, majd a krumplira rakom. Ezek után a felszeletelt lila hagymával jól beborítom. Ekkor a tepsi tartalmát jól megfűszerezem a felsorolt fűszerekkel.   A tepsit alufóliával lefedem és 200 fokon alsó-felső sütéssel 30 alatt sütöm. A 30 perc letelte után leveszem az alufóliát és a reszelt sajttal borítom be a tepsi tartalmát majd visszateszem a sütőbe, immáron az alufólia nélkül. 20 perc alatt ropogósra sütöm.
Majonézzel és csemege uborkával tálalom. Hidegen is kiváló!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése