2012. május 28., hétfő

Túrógombóc

Hát sziasztok:)

Ma is egy nagyon gyorsan-könnyen elkészíthető receptet hoztam neked. Biztos vagyok benne, hogy sokan szeretitek:) Egyébként sok étteremben desszertként tekintenek erre az ételre, nekem ez fura, mi főételkét fogyasztjuk.....

Hozzávalók:


Fél kiló túró 
1 tojás
egy csipet só
vaníliás cukor
8 evőkanál búzadara
egy fél citrom héja, ha nincs otthon citrom(mint ahogy nekem épp) akkor tasakosat is használhatsz, de a friss jobb

zsemlemorzsa
étolaj

porcukor, tejföl, fahéj


Legelsőnek felteszünk egy lábasba vizet forrni, kevés sót is tegyünk a vizbe

Ezek után a túrót, tojást, búzadarát, vanília cukrot, citromhéjat és egy csipet sót összegyúrunk , nedves kézzel  kis gombócokat formálunk belőle

Ha zubog a víz akkor beletesszük a gombócokat és 10 percig főzzük őket, ekkor már fel is jönnek a felszínre.

Egy serpenyőben olajon és cukron megpirítjuk a zsemlemorzsát, a megfőtt gombócokat bele forgatjuk az aranybarna morzsába.

A tejfölhöz cukrot és fahéjat adunk, összekeverjük és a gombócok mellé tálaljuk. Melegen és hidegen is nagyon finom ez az étel:)




Jó étvágyat:)

5 megjegyzés: