Hát sziasztok:)
Ma is egy nagyon gyorsan-könnyen elkészíthető receptet hoztam neked. Biztos vagyok benne, hogy sokan szeretitek:) Egyébként sok étteremben desszertként tekintenek erre az ételre, nekem ez fura, mi főételkét fogyasztjuk.....
Hozzávalók:
Fél kiló túró
1 tojás
egy csipet só
vaníliás cukor
8 evőkanál búzadara
egy fél citrom héja, ha nincs otthon citrom(mint ahogy nekem épp) akkor tasakosat is használhatsz, de a friss jobb
zsemlemorzsa
étolaj
porcukor, tejföl, fahéj
Legelsőnek felteszünk egy lábasba vizet forrni, kevés sót is tegyünk a vizbe
Ezek után a túrót, tojást, búzadarát, vanília cukrot, citromhéjat és egy csipet sót összegyúrunk , nedves kézzel kis gombócokat formálunk belőle
Ha zubog a víz akkor beletesszük a gombócokat és 10 percig főzzük őket, ekkor már fel is jönnek a felszínre.
Egy serpenyőben olajon és cukron megpirítjuk a zsemlemorzsát, a megfőtt gombócokat bele forgatjuk az aranybarna morzsába.
A tejfölhöz cukrot és fahéjat adunk, összekeverjük és a gombócok mellé tálaljuk. Melegen és hidegen is nagyon finom ez az étel:)
Jó étvágyat:)
Imádom :$ mi is így készítjük:)
VálaszTörlésjaj, mi is imádjuk, akár hetente készítem:)
Törlésel is készítettem,nyami! :D
VálaszTörlésörülök:) finom lett?:)
Törlésnagyon,ma délben megint ezt csináltam és a barátomnak is igen ízlik :)
Törlés