Sziasztok,reggel eszembe jutott és meg is csináltam:)Szerencsére szép lett és nagyon finom:)Ha valakit érdekel a recept szóljon.De beszéljenek inkább a képek:)
400 g hagyma 250 g piros húsú paprika 1 evőkanál olívaolaj 2 evőkanál paradicsompüré 25 g zöldfűszer-keverék 1 csipet só Frissen őrölt bors, őrölt fűszerpaprika ízlés szerint 100 g reszelt sajt (pl. Gouda)
Tésztához:
375 g búzaliszt 1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő Fél teáskanál só 175 ml víz 1 tojás (közepes méretű) 2 evőkanál paradicsompüré
Előkészítés:
A hagymát meghámozzuk, a paprikát megmossuk, mindkettőt apróra vágjuk, majd az olívaolajon megpirítjuk. A paradicsompürét hozzáadjuk, és alacsony fokozaton kb. 10 percig pároljuk, míg a leve teljesen elfő. Végül hozzákeverjük a zöldfűszer-keveréket, sóval, borssal, paprikával ízesítjük. A serpenyőt a tűzről levéve hagyjuk a tölteléket kihűlni. A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A lisztet az Expressz Élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon téglalappá (kb. 50 x 30 cm) nyújtjuk. A sajtot a kihűlt töltelékhez keverjük, majd a tölteléket a tésztalapon egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a tészta pereme mentén 1 cm-t szabadon hagyunk. A tésztát a hosszanti oldala mentén szorosan feltekerjük és vékonyra szeleteljük (kb. 18 szeletre). A kapott csigákat az előkészített tepsibe fektetjük. A tepsit letakarjuk, meleg helyen 15 percet pihentetjük. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 25 perc
A megsült csigákat sütőrácsra téve hagyjuk hűlni, majd még langyosan tálaljuk.
Tippek:
A csigákat sütést megelőzően reszelt sajttal meghinthetjük. Ízlés szerint párolást megelőzően kockázzunk sovány sonkát a töltelékbe.
400 g hagyma 250 g piros húsú paprika 1 evőkanál olívaolaj 2 evőkanál paradicsompüré 25 g zöldfűszer-keverék 1 csipet só Frissen őrölt bors, őrölt fűszerpaprika ízlés szerint 100 g reszelt sajt (pl. Gouda)
Tésztához:
375 g búzaliszt 1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő Fél teáskanál só 175 ml víz 1 tojás (közepes méretű) 2 evőkanál paradicsompüré
Előkészítés:
A hagymát meghámozzuk, a paprikát megmossuk, mindkettőt apróra vágjuk, majd az olívaolajon megpirítjuk. A paradicsompürét hozzáadjuk, és alacsony fokozaton kb. 10 percig pároljuk, míg a leve teljesen elfő. Végül hozzákeverjük a zöldfűszer-keveréket, sóval, borssal, paprikával ízesítjük. A serpenyőt a tűzről levéve hagyjuk a tölteléket kihűlni. A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A lisztet az Expressz Élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon téglalappá (kb. 50 x 30 cm) nyújtjuk. A sajtot a kihűlt töltelékhez keverjük, majd a tölteléket a tésztalapon egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a tészta pereme mentén 1 cm-t szabadon hagyunk. A tésztát a hosszanti oldala mentén szorosan feltekerjük és vékonyra szeleteljük (kb. 18 szeletre). A kapott csigákat az előkészített tepsibe fektetjük. A tepsit letakarjuk, meleg helyen 15 percet pihentetjük. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 25 perc
A megsült csigákat sütőrácsra téve hagyjuk hűlni, majd még langyosan tálaljuk.
Tippek:
A csigákat sütést megelőzően reszelt sajttal meghinthetjük. Ízlés szerint párolást megelőzően kockázzunk sovány sonkát a töltelékbe.
Csillaaaaaaa!!! mindig lázba hozod az ízlelő bimbóim:D:D
VálaszTörlésháát ez a cél:)
VálaszTörlésengem érdekelne a recept :)
VálaszTörlésPizza csiga
VálaszTörlés(kb. 18 darab)
Hozzávalók:
Töltelékhez:
400 g hagyma
250 g piros húsú paprika
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál paradicsompüré
25 g zöldfűszer-keverék
1 csipet só
Frissen őrölt bors, őrölt fűszerpaprika ízlés szerint
100 g reszelt sajt (pl. Gouda)
Tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
Fél teáskanál só
175 ml víz
1 tojás (közepes méretű)
2 evőkanál paradicsompüré
Előkészítés:
A hagymát meghámozzuk, a paprikát megmossuk, mindkettőt apróra vágjuk, majd az olívaolajon megpirítjuk. A paradicsompürét hozzáadjuk, és alacsony fokozaton kb. 10 percig pároljuk, míg a leve teljesen elfő. Végül hozzákeverjük a zöldfűszer-keveréket, sóval, borssal, paprikával ízesítjük. A serpenyőt a tűzről levéve hagyjuk a tölteléket kihűlni. A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A lisztet az Expressz Élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon téglalappá (kb. 50 x 30 cm) nyújtjuk. A sajtot a kihűlt töltelékhez keverjük, majd a tölteléket a tésztalapon egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a tészta pereme mentén 1 cm-t szabadon hagyunk. A tésztát a hosszanti oldala mentén szorosan feltekerjük és vékonyra szeleteljük (kb. 18 szeletre). A kapott csigákat az előkészített tepsibe fektetjük. A tepsit letakarjuk, meleg helyen 15 percet pihentetjük. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc
A megsült csigákat sütőrácsra téve hagyjuk hűlni, majd még langyosan tálaljuk.
Tippek:
A csigákat sütést megelőzően reszelt sajttal meghinthetjük.
Ízlés szerint párolást megelőzően kockázzunk sovány sonkát a töltelékbe.
Pizza csiga
VálaszTörlés(kb. 18 darab)
Hozzávalók:
Töltelékhez:
400 g hagyma
250 g piros húsú paprika
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál paradicsompüré
25 g zöldfűszer-keverék
1 csipet só
Frissen őrölt bors, őrölt fűszerpaprika ízlés szerint
100 g reszelt sajt (pl. Gouda)
Tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
Fél teáskanál só
175 ml víz
1 tojás (közepes méretű)
2 evőkanál paradicsompüré
Előkészítés:
A hagymát meghámozzuk, a paprikát megmossuk, mindkettőt apróra vágjuk, majd az olívaolajon megpirítjuk. A paradicsompürét hozzáadjuk, és alacsony fokozaton kb. 10 percig pároljuk, míg a leve teljesen elfő. Végül hozzákeverjük a zöldfűszer-keveréket, sóval, borssal, paprikával ízesítjük. A serpenyőt a tűzről levéve hagyjuk a tölteléket kihűlni. A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A lisztet az Expressz Élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon téglalappá (kb. 50 x 30 cm) nyújtjuk. A sajtot a kihűlt töltelékhez keverjük, majd a tölteléket a tésztalapon egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a tészta pereme mentén 1 cm-t szabadon hagyunk. A tésztát a hosszanti oldala mentén szorosan feltekerjük és vékonyra szeleteljük (kb. 18 szeletre). A kapott csigákat az előkészített tepsibe fektetjük. A tepsit letakarjuk, meleg helyen 15 percet pihentetjük. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc
A megsült csigákat sütőrácsra téve hagyjuk hűlni, majd még langyosan tálaljuk.
Tippek:
A csigákat sütést megelőzően reszelt sajttal meghinthetjük.
Ízlés szerint párolást megelőzően kockázzunk sovány sonkát a töltelékbe.
huha ez nagyon jól néz ki :P
VálaszTörlésügyes vagy :))
huha ez nagyon jól néz ki :P
VálaszTörlésügyes vagy :))
Köszi a receptet is :) Nagyon guszta :)
VálaszTörléstuti megcsinálom, annyira jól néz ki :)
VálaszTörlés