2011. április 16., szombat

Pizzáscsiga:)

Sziasztok,reggel eszembe jutott és meg is csináltam:)Szerencsére szép lett és nagyon finom:)Ha valakit érdekel a recept szóljon.De beszéljenek inkább a képek:)






Szép hétvégét és jó étvágyat a reggelihez:)

9 megjegyzés:

  1. Csillaaaaaaa!!! mindig lázba hozod az ízlelő bimbóim:D:D

    VálaszTörlés
  2. Pizza csiga

    (kb. 18 darab)

    Hozzávalók:
    Töltelékhez:

    400 g hagyma
    250 g piros húsú paprika
    1 evőkanál olívaolaj
    2 evőkanál paradicsompüré
    25 g zöldfűszer-keverék
    1 csipet só
    Frissen őrölt bors, őrölt fűszerpaprika ízlés szerint
    100 g reszelt sajt (pl. Gouda)

    Tésztához:

    375 g búzaliszt
    1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
    Fél teáskanál só
    175 ml víz
    1 tojás (közepes méretű)
    2 evőkanál paradicsompüré

    Előkészítés:

    A hagymát meghámozzuk, a paprikát megmossuk, mindkettőt apróra vágjuk, majd az olívaolajon megpirítjuk. A paradicsompürét hozzáadjuk, és alacsony fokozaton kb. 10 percig pároljuk, míg a leve teljesen elfő. Végül hozzákeverjük a zöldfűszer-keveréket, sóval, borssal, paprikával ízesítjük. A serpenyőt a tűzről levéve hagyjuk a tölteléket kihűlni. A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

    Elkészítés:

    A lisztet az Expressz Élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon téglalappá (kb. 50 x 30 cm) nyújtjuk. A sajtot a kihűlt töltelékhez keverjük, majd a tölteléket a tésztalapon egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a tészta pereme mentén 1 cm-t szabadon hagyunk. A tésztát a hosszanti oldala mentén szorosan feltekerjük és vékonyra szeleteljük (kb. 18 szeletre). A kapott csigákat az előkészített tepsibe fektetjük. A tepsit letakarjuk, meleg helyen 15 percet pihentetjük. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.

    Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
    Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
    Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
    Sütési idő: kb. 25 perc

    A megsült csigákat sütőrácsra téve hagyjuk hűlni, majd még langyosan tálaljuk.

    Tippek:

    A csigákat sütést megelőzően reszelt sajttal meghinthetjük.
    Ízlés szerint párolást megelőzően kockázzunk sovány sonkát a töltelékbe.

    VálaszTörlés
  3. Pizza csiga

    (kb. 18 darab)

    Hozzávalók:
    Töltelékhez:

    400 g hagyma
    250 g piros húsú paprika
    1 evőkanál olívaolaj
    2 evőkanál paradicsompüré
    25 g zöldfűszer-keverék
    1 csipet só
    Frissen őrölt bors, őrölt fűszerpaprika ízlés szerint
    100 g reszelt sajt (pl. Gouda)

    Tésztához:

    375 g búzaliszt
    1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
    Fél teáskanál só
    175 ml víz
    1 tojás (közepes méretű)
    2 evőkanál paradicsompüré

    Előkészítés:

    A hagymát meghámozzuk, a paprikát megmossuk, mindkettőt apróra vágjuk, majd az olívaolajon megpirítjuk. A paradicsompürét hozzáadjuk, és alacsony fokozaton kb. 10 percig pároljuk, míg a leve teljesen elfő. Végül hozzákeverjük a zöldfűszer-keveréket, sóval, borssal, paprikával ízesítjük. A serpenyőt a tűzről levéve hagyjuk a tölteléket kihűlni. A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

    Elkészítés:

    A lisztet az Expressz Élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon téglalappá (kb. 50 x 30 cm) nyújtjuk. A sajtot a kihűlt töltelékhez keverjük, majd a tölteléket a tésztalapon egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a tészta pereme mentén 1 cm-t szabadon hagyunk. A tésztát a hosszanti oldala mentén szorosan feltekerjük és vékonyra szeleteljük (kb. 18 szeletre). A kapott csigákat az előkészített tepsibe fektetjük. A tepsit letakarjuk, meleg helyen 15 percet pihentetjük. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.

    Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
    Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
    Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
    Sütési idő: kb. 25 perc

    A megsült csigákat sütőrácsra téve hagyjuk hűlni, majd még langyosan tálaljuk.

    Tippek:

    A csigákat sütést megelőzően reszelt sajttal meghinthetjük.
    Ízlés szerint párolást megelőzően kockázzunk sovány sonkát a töltelékbe.

    VálaszTörlés
  4. huha ez nagyon jól néz ki :P
    ügyes vagy :))

    VálaszTörlés
  5. huha ez nagyon jól néz ki :P
    ügyes vagy :))

    VálaszTörlés
  6. Köszi a receptet is :) Nagyon guszta :)

    VálaszTörlés
  7. tuti megcsinálom, annyira jól néz ki :)

    VálaszTörlés