2016. október 25., kedd

Home sweet home-családi fészek folyamatban

Néhány poszttal ezelőtt már megemlítettem, hogy nagy fába vágtuk a fejszénket, ugyanis építkezünk. Akkor is mondtam, hogy igazából ez Dorka miatt lett napirendi kérdés, hiszen nagyon nagyon mozgékony gyerek, aki nagyon igényli az állandó felfedezést és mozgásban levést. Így májusban a szülinapomon elkezdtünk telkeket nézegetni, majd júniusban meg is találtuk a csodaálom erdőszéli kis otthonhelyszínünket. Ő lenne itt:


Rögtön szerelem volt a csend és a közelben sétáló őzikék miatt is. Igaz itt kell hagynunk kicsit a nagyvárosi kényelmet, de hát valamit valamiért. Oké Dm nincs a közelben, de egy új építésű bölcsi és ovi igen, illetve körülöttünk csak kisgyermekes vagy várandós párok építkeznek, úgyhogy tiszta "lilaakácköz". A környező utcákban minden ház új építésű, vagy építés alatti, úgyhogy nagyon szép kis környék, ezt őszintén mondhatom.

Oké-oké a telek megvan, a lakásunk nagyon gyorsan elkelt ( az első érdeklődő meg is vette), de még akkor is meg kellett találnunk a megfelelő embert aki felépíti az álmunkat. Jelentem az őrangyalunk nem tétlenkedett, rögtön egy olyan személyt hozott az életünkbe akit addig nem ismertünk, de az első találkozásnál megadta az építtető elérhetőségét, akivel azóta is tökéletesen meg vagyunk elégedve.

Viszont épp belecsúsztunk a jogszabály változások és a nyári szabadságoltatások csodás fekete lyukába, így az érdemi munka csak szeptember legvégén kezdődött el. Persze közben mindenféle tervezés zajlott, a "holt időben" sem tétlenkedtünk.

Aztán mikor végre eljött a csodás nap (szept.21) amikor elkezdődött az alap ásása, akkor aztán beindult a gépezet, ami azóta se állt le. Az életünk ezerrel megváltozott, oda vannak a közös reggelek, délutánok, hiszen a férjem munka előtt és munka után is mindig kint van, ami szerintem óriási és csodálatos dolog, mert ő aztán tényleg beáll ásni, téglát pakolni, cserepet adogatni a munkások közé, de azért valljuk be, milyen szuper érzés lesz majd, mikor ránéz a tetőre és azt gondolja, hogy igen, minden cserépen rajta van a kezem a nyoma, vagy igen, ezt a részt én ástam ki..stb.

Szerencsére nagyon precízen dokumentál minden nekem, mivel ugye én ritkán tudok kimenni Dorka és a várandósság miatt is, illetve azért valakinek tartani kell itthon is a frontot.

Mutatok pár szuper fotót, amiket csinált a folyamatok közben: (Milyen jó lesz majd megmutatni a gyerekeknek...)

Alapásás:



Megjött a beton:


Egyik hajnalban megérkezett a tégla is: (úristen az az erdő <3)


Az első téglák:





Időközben eltelt 1 hónap, ami alatt óriási munka és változás áll:


A belső rézben állnak a válaszfalak, ki van vakolva, lassan érkeznek az ablakok is és elkezdődik a fűtési rendszer kialakítása is. Kint is teljesen le van vakolva a ház, nemsoká meg is kapja a végleges színét, illetve kész a tető szerkezet, a csatorna is. Kb december közepén fogunk költözni, addigra rendeltük meg a konyhabútort is, ami szerintem csodaszép lesz (magasfényű), illetve már minden egyes dolog be van szerezve, a zuhanykabintól a sarokkádig, a konyhai gépektől a szárítógépig, úgyhogy nagyon nagyon várjuk és nagyon készülünk belakni a kis otthonunkat.

Hamarosan, ha újabb nagyobb változás lesz akkor jövök egy újabb poszttal, addig is sziasztok:)

12 megjegyzés:

  1. Annnnnyira szuper!!! Úúúgy irigykedem is kicsit, mert ha az ember épít akkor az tényleg olyan lesz amilyet megálmodott. Nekem egy terasz és egy napfényes nappali az álmom, de erre még várni kell. :) Nagyon kíváncsi leszek hogy milyen lesz a az új lak, jöhet még több post! Dávid előtt meg le a kalappal! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye?:) ez tényleg olyan lesz, amire vágytunk. A terasz 30 nm lesz, a nappali meg tuti jó kis napos a 3 méteres mediterrán ablak miatt....nah jó nem bosszantalak:) Mindenképp jönnek még posztok, ez tuti:)

      Törlés
  2. Hát ez álomszép :) Imádom ezt az erdős területet. Valahogy én is ilyen helyre vágyódom. De remélem pár év múlva nekünk is sikerül és szép kertes házba költözni. Én is nagyon kíváncsi vagyok a belső terekre, miután elkészültek, mert biztosan azok is nagyon szépek lesznek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? Én is annyira vágyon erre a nyugodt csendre ami itt lesz, hát nemhiába csak öregszünk:) Nagyon drukkolok, hogy nektek is mihamarabb összejöjjön.

      Törlés
  3. Megkérdezhetem, hogy hová költöztök?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nagyon szép!!! Azt hittem, hogy Pallagra! :)

      Törlés
    2. Pallag is tetszett, de végül ebbe a telekbe szerettünk bele:)

      Törlés
  4. Jaj de jól álltok, nagyon szuper lesz az új otthonotok! Mi ugyan csak Pesten belül költöztünk de egy forgalmas helyről egy családias környékre és hát meg kell hagyni más igy kimenni az utcára sétálni vagy a játszótérre. Nálunk is mindenki szinte kisgyerekes itt, nyáron a gyerekek az utcán fociznak mint falun, szóval más...Azért picit hiányzik nekem hogy itt sincs DM, meg pláza egy köpésre, persze némi buszozással -autóval megoldható, legalább egy csomót spórolok. Szuper dolog lehet épitkezni, sajnos nekünk ez kimarad, de igy tényleg minden olyan lesz amilyennek megálmodtátok. Remélem irsz majd még a fejleményekről, nagyon kiváncsi vagyok milyen lesz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképp írok ígérem, de jó lenne ha te is csinálnál egy házbemutatót, tök érdekelne:)

      Törlés
  5. Nagyon szuperül haladtok!! Meseszép a kilátás, ez az erdős háttér csodás! A gyerekek biztos nagyon fogják élvezni. És én is várom a folytatást, nagyon érdekelne a belső kialakítás, berendezések. A mostani lakást is olyan otthonosan berendezted, amikor láttunk belőle szegleteket a képeken, áradt belőle a melegség :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi,kedves vagy:) A mostani lakásból sok mindent átviszünk, a színek nagyon hasonlóak lesznek, úgyhogy maradok a bézs-barna-fekete-fehér vonalon:)

      Törlés