2013. szeptember 15., vasárnap

Prézlis nudli

Sziasztok!

Gyermekkoromban sok nudlit csináltunk nagymamámmal, azóta is ezt emlegeti a család.Azt mondják már akkor is látszott, hogy mennyire mániákusan precíz leszek, hiszen vonalzóval mértem le a kis nudlikat, hogy biztosan egyformák legyenek. Ma már természetesen nem vagyok ennyire kényszeres, sokat lazultam:) De azóta is imádom a nudlit és sokat készítem is.

Hozzávalók: 
  • fél kiló héjában főtt krumpli
  • negyed kiló liszt
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál búzadara
  • csipet só
  • 1 evőkanál olaj
  • zsemlemorzsa
  • cukor
  • baracklekvár

A megfőtt krumplit megtisztítom és lereszelem.Hozzáadom a lisztet, a búzadarát az olajat és a tojást, plusz egy csipet sót. Dagasztani géppel szoktam, de kézzel is össze lehet könnyen gyúrni. Ha kész akkor kb. 1 centiméter vastagra nyújtom és pizzavágóval ujjnyi vastagra szeletelem. Csini kis nudlikat sodrok belőle és mehetnek is a sósan lobogó forró vízbe.


Ha feljönnek a felszínre akkor még pár percig a vízben hagyom őket. Az előre elkészített cukros  pirított zsemlemorzsába megforgatom őket. Baracklekvárral és porcukorral tálalom. ISTENI!




Szereted a nudlit?

4 megjegyzés:

  1. fuuuu, nagyon imádom, de annál ritkábban készítjük:)

    VálaszTörlés
  2. Párom imádja,ha tehetné minden nap ezt enné =D De én úúúúútálom elkészíteni =/

    VálaszTörlés
  3. Imádom, de meg nem tudnám mondani, hogy mikor ettem utoljára. :| De lehet, hogy a héten megpróbálkozok majd vele :) Köszi a receptet! (mert amúgy eszembe nem jutott volna, pedig tényleg imádom!)

    VálaszTörlés
  4. Imádjuk mi is, de ezer éve nem ettünk. Valahogy elfelejtettem, hogy létezik ilyen kaja... Na de majd pótoljuk, szerintem hamarosan készítek egy nagy adaggal. :-)

    VálaszTörlés