2013. július 22., hétfő

Kuponzsonglőrök

Van a TLC csatornán egy pár érdekes sorozat. Én szeretem ezt a csatornát, ha épp takarítok például akkor  biztosan be van kapcsolva és megy a háttérben. Több kedvenc sorozatom is van, szeretem a tortakészítős műsorokat is, de az igazi favorit az Extreme Couponing azaz a Kuponzsonglőrök. 


A műsor igazából nem egy mély mondanivalójú dolog, a lényege az hogy Amerikában az emberek mennyire megszállottam tudnak kuponozni. Ott ugyanis a reklámújságok mellé járnak a kedvezményre jogosító kuponok, amiket ki kell vágni és a vásárlás végeztével a kasszánál felhasználni. 

Egyébként ott tényleg működik, szinte az összes szereplő 99% körüli értéket spórol meg egy bevásárlásnál. Úgy értem, hogy fizetne mondjuk 800 dollárt de a kuponok felhasználása után csak 20 dollárt kell. Rengeteg árut halmoznak fel így, még csak nézni is durva. Olyan készletek vannak ott néhány embernek a garázsába, hogy itthon egy kisboltba nincs annyi árú.

Például itt egy "kis" házi élelem raktár:


Egyébként ez a kuponozás elég bonyolultnak tűnik. A kuponok ott nincsenek annyira leszabályozva mint nálunk, hogy nem vonhatóak össze más termékekkel például. Sőt az értéküket még meg is lehet duplázni. Nyilván nem kevés előkészület kell egy bevásárláshoz és  a boltba is egy mappányi kuponnal indulnak el. Elgondolkoztam, hogy itthon vajon mit szólna a kasszás, ha odaállítanék 500 kuponnal hozzá. Tény, hogy ott a szolgáltatók jobban megbecsülik az embereket, ezért is működhet ez a dolog is. 



 Képzeljétek az egyik szereplő még oktatja is a kuponozás művészetét, őrület hogy Amerikába mik vannak....nem?:)



 Ezek a nők és férfiak nem azt nézik, hogy mire van szükségük hanem mire van kupon....Őrületes mennyiségeket vásárolnak....


Ha esetleg szeretnél belenézni a műsorba akkor a TLC csatornán hétfőtől- péntekig megteheted 19.20 perctől. n a youtube-on nézem már általában, igaz ott csak angolul van, de rengeteg rész közül lehet választani....

http://www.youtube.com/user/TLC

Ez a nő nagyon durva: http://www.youtube.com/user/TheKrazyCouponLady

A végére néhány mosolyogtató kép:





Érdekelne a véleményetek, hogy szerintetek Magyarország mennyire van még messze ettől és mi lenne ha ilyen lehetőség itthon is lenne....

9 megjegyzés:

  1. Szia!

    Itthon is megy a kuponozás, minden háziasszony akinek nem mindegy a pénz, tehát nem veti fel, figyeli a kuponokat az újságokban, szórólapokon, regisztrál pontgyűjtő kártyáért.
    Amíg a tiniket csak azért érdeklik a kuponok, mert pl. biz. magazinok napjain olcsóbban vásárolhatnak, addig egy családos nőnél a megélhetés múlhat rajta.
    Itthon sajnos nincs annyi kupon, mint külföldön és mikor van akkor is időnként átverés, felviszik a termék árát te pedig megveheted kuponnal annyiért, amennyiért máskor megveheted teljes áron. A netes kuponoknál pedig hiába veszed meg a szolgáltatást, megeshet, hogy mire beváltanád pl. a kozmetikushoz az egész szalon bezár, te pedig nem kapod vissza a pénzed, mert a kuponos cég nem segít rajtad, 4-5 ezerért pedig nem keresel ügyvédet.

    VálaszTörlés
  2. Itthon ráírják a kuponra, hogy hány terméket vehetsz vele, ráírják mivel nem vonhatod össze. Itthon egy boltban se lesz olyan, hogy pl. 50 kupont beváltasz egyszerre ugyanarra a termékre, mert nem fogadják el. Ismered biztos a kiszolgálás háztartási mennyiségben mondatot, ezért találták ki. 50x pedig nem fog beállni a sorba senki.
    Azért se annyira nyitott a kuponozás, mint a képeiden, mert némely kisboltos egészen biztosan visszaélne vele. Felvásárolná 1-2óra alatt az adott üzletlánc összes termékét a boltban, majd eladná szép nagy felárral a saját boltjában, neked meg az eredeti boltban nem maradna egy db se hiába van kuponod.
    Ha valakit elkap a hév akkor sincs mindenkinek akkora szabad helye otthon, hogy tárolni tudjon pl. 200kg lisztet, 200l étolajat stb, tehát nem fog annyit venni.

    VálaszTörlés
  3. Én a magam részéről jónak tartom a kuponokat, van amit megéri ezekkel venni, de nem árt figyelni, hogy tényleg akciós-e a termék, nem csak parasztvakítás. Csak azért nem veszek meg valamit, mert akciós, kivéve ha úgyis elhasználnám. Pl. van megbontva otthon egy tusim ami félig van, de a kedvencemet meg leárazták, akkor még így belefér 1-2flakon abból akciósan, mert úgyis használva lesznek 1-2 hónap múlva. Kárba biztos nem vész, sok helyet nem foglal és spóroltam rajta.
    Leginkább a vásárlás végösszegi kuponok érik meg szerintem.

    Üdv.:

    Viki

    VálaszTörlés
  4. De durva! Már sokszor hallottam az amerikaiak kupon mániájáról, de nem gondoltam volna hogy ilyen szinten megy a dolog..
    Én csak akkor szoktam kuponozni, ha egyébként is megvenném a terméket. 'Feltankolni' egyedül a szójatejes termékekből szoktam az allergiám miatt és mert rettentőek drágák egyébként.
    Nagyon figyelni kell az árakat, mert valóban sokszor az 'akciós' ár az eredeti ár :(

    VálaszTörlés
  5. Viki: Én is ugyan így gondolom, sajnos valószínűleg itthon nem működne...

    Bevi: igen, figyelni kell mert igazad van, néha az akciós ár az eredeti ár....

    VálaszTörlés
  6. Ezt én is szoktam nézni és hihetetlen, hogy néha ingyen is hoznak el termékeket a kuponokkal. Ha itthon is lenne tuti én is megszálálott lennék :D És felhalmoznék egy csomó takarítószert meg ilyesmiket:) Kár, hogy ilyen lehetőségünk nem valószínű, hogy lesz :S

    VálaszTörlés
  7. Én is szoktam nézni. Néha örülnék neki, ha lenne itthon is pár jobb kupon. Nem vagyok olyan őrült, mint a nők a műsorban, csak szinte az összes kupon, ami létezik, olyan, hogy még a kedvezménnyel együtt sem olyan nagy a megtakarítás, hogy az megérje, mert kombinálni nem lehet, és főként az amúgy is drágább boltokba szólnak. Itt pl. nem tehetné meg senki, hogy a munkáját kuponozásra cserélje, sőt úgy kell böngészni a szupermarketek újságait plusz tisztában kell lenni azzal, mi hol mennyibe kerül ahhoz, hogy vki átlag fizetésből jól kijöjjön hó végére, és viszonylag minőségi étel is kerüljön az asztalra, főleg, ha van gyerek is...
    És sajnos a pontgyűjtő kártyák sem segítenek túl sokat. Talán a dm-et tudom mondani, ami úgy-ahogy jó, de sztem a bevételükhöz meg az ott elköltött pénzhez képest a Tesco meg a Supershop sem akkora szám. Mégis majdhogynem szükség van rájuk ahhoz, hogy néha le lehessen csípni a vásárlások végösszegéből.

    Egyébként szerintem, ha lennének itthon kuponok, akkor tuti meghatároznák, ki mennyit használhat fel. És meg is érteném. A magyar és az amerikai piac azért más. A Tescóban is be kellett vezetni az akciós zsemlés napokon a limitet, mert voltak, akik képesek voltak/lettek volna egy egész kocsinyi zsömlét elvinni.

    VálaszTörlés
  8. Szerintem itthon ez nem menne mivel a multik csak a pénzre mennek plusz maga az állam is csak a pénzt húzza ki a zsebekből az meg hogy 50-60 kuponnal egy 15-20ezres keretű vásárlás összege kiessen és ezt egy nap ha csak azt nézzük 20 ember megcsinálja 200ból az is nagyon nagy kiesés lenne főleg adóból... Viszont ha lenne ilyen itthon úgy értem ilyen szinten akkor nem lenne gond sok helyen a kajával meg a kis fizetésű családok is meg tudnának élni rendesebben

    VálaszTörlés
  9. Kár ezen agyalogni, Magyarországon sohasem lesz olyan a helyzet, mint odaát. Ezzel csak az idegeinket húzzák fel, én inkább nem is nézem, mert elfog az irigység. Sorolhatnánk a különbségeket, pl. hogy a benzin is drága hozzájuk képest, ők megtehetik, hogy több száz kilométert kocsikáznak az üzletig. Nálunk ez elvinné a nyereséget, Sohasem leszünk ott, ahol ők.

    VálaszTörlés