2013. július 20., szombat

Kincs a szemétből?

Kávézol? Nem a 3in1 termékekre gondolok itt hanem az igazi lefőzős nedűre! Ha igen akkor van egy jó hírem, szert tettél egy szuper szemétre! Ezt meg mégis hogy értem, kérdezhetitek joggal:) A válasz: Ha eddig mindig kidobtad a zaccot ezentúl NE TEDD! Mégis miért? Ebben a posztban meg is mutatom:)



A szemétnek szánt kincs:


A zacc számtalan dologra használható. A reggeli kávéd, azon felül hogy felébreszt még egy kis ajándékkal is kedveskedik neked! Ha lefő a kávé akkor ott a 2 végtermék: az egyik az istenek itala, a másik pedig a háztartásod segédje. 

Én csak néhány dologra használom, de mindegyikben szinte verhetetlen. Mutatom is őket:

  1. Szagtalanítás: 

A hűtőben a sokféle termék( gyümölcsök-zöldségek- tejtermékek- főtt ételek) igen különleges illat keveréket  tud produkálni, ekkor jön az én bevált receptem: Egy éjszakára egy kis tálban zaccot rakok a hűtőbe, reggelre nyoma sincs a kellemetlen szagoknak!


Olvastam, hogy ez kellemetlen szagú cipőknél is segít, azt még nem próbáltam.

          2. Zsíroldás:


Egy vasárnapi ebéd mindig rengeteg kosszal jár, legalábbis nálam. A főzőlapra kifut a leves, az olaj kifröccsen és még sorolhatnám. Én a főzés után szintén a zaccot szoktam bevetni, mindig segít:)



   3. Lefolyótisztítás: 


Mivel apró szemcsékből áll és zsíroldó hatású szuperül tisztítja a lefolyókat is, én mosogatáskor mindig teszek a lefolyóba egy kanálnyit, de a fürdőszobai lefolyóimat is ezzel tartom tisztán:



  4. Remek táptalaj a virágoknak és a szobanövényeknek:


Isten ments attól, hogy kidobjam a zaccot hiszen ennél a pontnál csak szuperlatívuszokban tudok csak írni a jótékony hatásairól. A növényeim imádják, rengeteg virágot hoznak, abszolút hatásos.


Csak a földre kell önteni:


Látszik, hogy nagyon meghálálják a növényeim, annyi virágot hoznak, hogy már-már kifolynak a tartóból.Pedig minden szín  csak 1 tő!
 

Ezek az általam tesztelt felhasználási módok, ezekről tudok nyilatkozni. Viszont olvastam még néhány felhasználási javaslatot, amik lehet nektek hasznosak lehetnek:


  • Kéz szagtalanítása: szuperül tünteti el a hagymaszagot például , plusz a dohányosoknak is segít a kellemetlen szagok és nikotin sárga jeleit eltüntetni a bőrről.
  • Bőrradírozásra is kiváló!
  • Sérült fa bútorok megmentésére. Ha megkarcolódik a fa csak bele kell nyomkodni a karcolásba a nedves kávézaccot, csodákra képes.
  • Ha a samponunkhoz adjuk állítólag szép fényes lesz tőle a hajunk!
  • Több helyen is olvastam, hogy a kutyák bolhástalanítására is jó.
  • Ha nem kívánatos vendégek a cicák a kertben akkor be kell szórni kávézaccal a földet és a macsekok nem fognak itt randalírozni, ugyanis nem szeretik az illatát.



Esetleg te ismersz még más praktikákat is? Ha igen mindenképp oszd meg velem. Ha van kedved akkor tegyél próbát az általam ajánlott módszerekkel, semmit nem veszíthetsz ha egyszer nem a szemetesbe hanem mondjuk a szobanövényeidre borítod a zaccot!

5 megjegyzés:

  1. virágra már mi is próbáltuk, de teljesen ellepték a muslicák. :( lehet az volt a baj, hogy benti virágra raktuk a zaccot, vagy az csak egyszeri alkalom volt, nem tudom. azóta még nem próbáltuk, de lehet teszek még egy próbát

    VálaszTörlés
  2. Verus: az bizony hátrány...legalábbis ebből a szempontból.

    Bree: én ilyet nem tapasztaltam....

    VálaszTörlés
  3. azta, egyikről sem tudtam,köszi a tippeket:)

    VálaszTörlés