2013. július 24., szerda

Ínnye, Dinnye!

Imádom a dinnyét, ha görög-ha magyar, ha sárga ha kocka. Mindegy nekem csak dinnye legyen. Abszolút a nyár slágere nálam, ha dinnye van akkor minden rendben! Ez kérem szépen ilyen egyszerűen megy itt a nyuszilakban. Szereti a ház ura és a nyúl is. Úgyhogy igazi kedvenc.Vásároljuk is nagy tételben!



Így tehát mindig van itthon eme remek eledel! Bár teljesen kiegyeznénk azzal is, ha csak cikkre vágva lehetne fogyasztani de szerencsére nem így van. Készítek belőle limonádét, jégkrémet és jégkockát is.


  • Dinnyés-limonádé:




Szinte teljesen ugyan úgy készül mint az epres limó ( http://nyuszilak.blogspot.hu/2013/06/epres-limo-in-da-house.html )  csak nyilván nem eperből és mentával van még megbolondítva. ISTENI!!! Még annyi, hogy ha jó  a dinnye akkor nem kell plusz édesítőszer mert elég édes önmagában is. 


  • Dinnye-jégkrém: 






Gondolom nem árulok el vele nagy titkot azzal, hogy azért ez szuperfinom. Ez sem egy nagy ördöngösség, el lehet készíteni ezt is egy régebbi posztom alapján ( http://nyuszilak.blogspot.hu/2013/06/jegkremet-mindenkinek.html ) . 

  • Dinnye- jégkocka: Ez is annyiból áll, hogy leturmixolod a dinnyét és formába töltöd, jelen esetben lego-jégkocka formába. Hideg vízbe-üdítőbe dobva fantasztikus. 




 Amúgy a dinnye azonkívül, hogy a világ legfinomabb dolga szerintem,  még számos szuper tulajdonsággal is rendelkezik, néhány ezek közül:


  1. 93% -a víz, a többi 7% pedig vitamin ( például C vitamin) .....
  2. Tisztítja a vért.
  3. Mivel magas a kálium tartalma is ezért vízhajtó hatású, ezzel tisztítja a vesét.
  4. Segít, hogy a testünk ne savasodjon el.
  5. Nagyon jót tesz a bőrnek és a hajnak.
  6. Afrodiziákum........
  7. Méregtelenít!
  8. Segíti az emésztést.



Ti szeretitek a dinnyét? 

3 megjegyzés: