2013. június 23., vasárnap

Csempézni csak nyugodtan, szépen:)

Mint ahogy a csillag megy az égen...Hát igen, ez nagy tanulság kábé úgy mindenre ami home made és lakber. Nyugodtan mert a kapkodásból hiba lesz. Mi szerencsére ezt tudjuk és épp ezért tartott ennyi ideig ez a kis falrész csempézése.

Tudni illik a nyúl ketrec mögötti fal igencsak koszos lett. Köszönhető ez az öntörvényű, "majd én megmutatom" mentalitású nyuszinknak. Direkt olyan festéket választottunk ami mosható. Jah hogy ilyen a mesében sincs, ezt nem tudtuk anno. Vagyis gyárilag van, de gyakorlatban....mindegy  a lényeg hogy az a festék ami azt állítja magáról, hogy mosható az hazudik.Ezt jó ha tudjátok!

Szóval ez a kisnyuszi mindennel amivel csak lehetett foltot hagyott a falon. Ez nekem megrögzött mániákus takarítónak hogy is mondjam nem volt az ínyemre. Nyüstöltem a férfim, hogy csináljon valamit. Ő csinált is, egyszer csak hazaállított egy csomó doboz csempével:) ( I love spontaneitás)

Elkezdte méretre vágni és rakni az emberem:


Minden ilyen lakás szépítési dologban a felfordulást és a kupit utálom...( Persze a nyúlnak is ott kell téblábolnia, de mit lehet tenni? Imád a központban lenni....)




Raktuk és raktuk mikor is egyszer csak kész lett... aztán száradt napokig.....


Ezután jöttem én, a mérhetetlen türelmemmel amikor is (SMINK)ecsettel színre festettem a rengeteg fugát ....

 Ezt a festéket használtam . A sárga ecset jó szolgálatot tett a fal és a csempe széleinek összedolgozásánál....

Csiszoltunk és töröltünk rengeteget még, de a lényeg végtére is az, hogy végre elkészültünk!


Nagyon örültem, hogy kész lettünk de ez a nyugalom nem tartott sokáig ugyanis újabb projektbe kezdtünk, de ezt legalább nem mi csináljuk, csak  a helyreállítást én, már előre rettegek a millió kosztól....( persze ezen a képen is ott kell lennie a nyúlnak...)



Ti is nehezen viselitek a felújítással/ bővítéssel járó felfordulásokat?

4 megjegyzés:

  1. A Nyúl, aki mindenhol ott van :-D Nagyon cuki, küldök neki simit. A csempe pedig szuper lett, nekünk a konyhában kell egy kis falrészre pluszban a meglévőhöz, össze is kell majd hangolni, és hátravan még az erkélyek járólapozása... Amikor legutóbb volt időnk, zuhogott, most meg túl meleg van hozzá, nehogy túl hamar száradjon meg a ragasztó... De várok türelemmel, már a kisasztalt és a székeket is kinéztem a Jyskben, amikre majd kiülhetünk :-)

    VálaszTörlés
  2. szerintem nagyon jól megcsináltátok, ez nekem eleve olyan hangulatot áraszt, hogy saját kis birodalma van a házikedvencnek :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szuper ötlet a fal védelmére, ügyesen megoldottátok! :) A felújításokkal járó koszról pedig inkább ne is beszéljünk, már egy éve 'ebben' élek és egy hónap múlva kiverjük az egyik ablakot, hogy ajtó kerüljön a helyére, hjajj, mi lesz itt. :$$

    VálaszTörlés
  4. Katy: húúú nem irigyellek....Plusz átadtam a simit:)

    Galatea: köszi, igen, tényleg külön birodalma van

    hkorina: kitartás- kitartás-kitartás!!!

    VálaszTörlés