2013. június 8., szombat

A konyhám története

Ezt a bejegyzést Kótai Márti kérte tőlem és neki, hűséges és kommentelő olvasómnak el is készítettem. 

A téma a konyhám. Amikor megvettük ezt a lakást nem igazán volt nevezhető szépnek és barátságosnak, pláne nem otthonosnak. Évekig albérlők lakták akik nem vigyáztak rá. Minket ez nem zavart, hisz tudtuk az egészet a padlótól a plafonig felújítunk és a saját elképzeléseink szerint alakítjuk. Néhány képet már mutattam egy régebbi posztban: itt

Hónapokon át dolgoztunk a lakáson, melynek keretein belül a konyha is sorra került. Mikor megvettük csak az alsó konyhabútor volt meg, kiszedni nem akartuk mert tetszett de gondban voltunk, hogy a felső része milyen legyen. 

Kezdetben csak ennyi volt a konyhabútor: (plusz sok kacat) Igazán jó kép nem készült abból az időből amikor még megvásároltuk.




Az előző tulajtól megtudtuk, hogy ő is IKEA mániás mint mi ( ez Debrecenben azért ritka, tekintve a távolságokat) és még évekkel ezelőtt ott terveztette. Persze mikor én felmentem érdeklődni már közölték, hogy évek óta nincs ilyen nekik, egyedül csak ugyanolyan fogókat találtam. Emiatt terveztetni kellett a felső konyhabútor sort. Persze a csempe is adott volt de az sem volt teljes így hajtóvadászatot kerestem ugyanolyan csempe ügyben is. Nem meglepő módon már azt sem gyártották.

Konyha felső rész épp készül:



És kész, természetesen az ajtókra heteket kellett még várnom:)



Nyilván ugyan olyan csempét nem találtam, így kreatívnak kellett lenni, ezt a színben a leginkább harmonizáló ( a lakáshoz)  sötét barnát raktuk fel .



Aztán egyszer csak nagy nehezen megérkeztek az egyedi ajtók is és most már közel 1 éve teljes felszereltséggel az én kis konyhám: 





Imádom a jó nagy pakolós kihúzható fiókjaimat :



Hát ennyi lenne a története az ablak nélküli,nehezen összerakott de imádott konyhámnak:)

16 megjegyzés:

  1. Csinimini lett a konyha, személyesen tanúsítom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi:) Igen te már többször láttad élőben is:) Aztán ha közel költözöl akkor meg még-többször konyházhatunk:) Itt a nyuszilakban vagy a buborék konyhában:)

      Törlés
  2. Szép konyha, lehetne ilyesmi bejegyzés a lakás többi részéről is:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oké ha szeretnétek akkor lesz:)Tudom neked már régóta ígérem!

      Törlés
  3. Szuper lett a végeredmény, megérte várni rá :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök ha így gondolod, én várakozás közben párszor már legszívesebben felgyújtottam volna az egész lakást. szörnyű volt a nappaliban tartani hónapokon keresztül a konyhai dolgokat! DE kész és már nem is adnám oda semmiért!:)

      Törlés
  4. Nagyon szép és szép, harmonikusak lettek a színek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, ez volt a cél. Egy harmonikus, családi fészek.

      Törlés
  5. Aztaaaa =O Meseszép. Nagyon modern,letisztult és fiatalos! =) Nekem nagyon tetszik. Jó lehet itt sütni,főzni =)

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű a konyhád!!! Tetszenek a színek amiket használtatok hozzá, ha egyszer lesz saját házam valami nagyon hasonlót szeretnék! Bemutatod nekünk a lakásotok többi részét és elkészülését persze ha van képed rolla? Nagyon nagyon örülnék neki :)

    VálaszTörlés
  7. A festéket a falra közvetlen festettétek vagy tapétára? Nem lett foltos?

    VálaszTörlés