2012. június 29., péntek

Szaftos galuska vagy más néven krumplis nokedli

Sziasztok!

Ma egy nagyon olcsó- tipikus magyar parasztos kaját készítettem, a szó legjobb értelmében. Mi nagyon szeretjük, kiadós-finom és egyszerű. Mi kell még?:)

Hozzávalók:

3 nagy krumpli
2 tojás
fél kiló liszt
olaj vagy zsír
pirospaprika
vöröshagyma
víz 

bors
ételízesítő


A krumplit megtisztítom és apró kockákra vágom. A vöröshagymát is szintén meg pucolom és apró kockákra vágom.
A hagymát kevés zsíron üvegesre párolom.Ha kész, akkor leveszem a főzőlapról és egy jó csipet pirospaprikát keverek hozzá. Hozzáteszem a krumplit és felöntöm vízzel.Sózom-borsozom, egy csipet delikát is mehet bele és fedő alatt főzöm.
Ezután felteszem a nokedli vizét főni, teszek bele egy csipet sót.
Elkészítjük a nokedli tésztáját: liszt és tojás, plusz kevés víz, ebbe is mehet egy csipet só. Akkor jó ha kicsit görcsös.
Ahogy lobog a víz, elkezdjük beleszaggatni a nokedliket, néha megkavarjuk és akkor jó ha feljön a víz tetejére.


Ha kész, leszűrjük a nokedlit és a krumplis pörköltalapba tesszük.

Ha a krumpli is jó puha akkor kész is vagyunk!

Én csemege uborkával tálaltam, mindenképp kell hozzá valami, a káposzta saláta is isteni.
Vannak akik kenyérrel eszik, biztos úgy is finom.


Te szereted ezeket az egyszerű parasztos ízű ételeket?:)

1 megjegyzés: