2012. május 5., szombat

Epres sajttorta

Sziasztok:)

Ma egy igazán nagy kedvencemet készítettem el: amerikai sajttortát eperrel:)
Igazából nem is akartam ma semmit sütni, de mikor megláttam azokat az epreket a piacon....nem volt visszaút, menthetetlenül megkívántam:) 
Egyébként nagyon egyszerű kis torta ez, a kezdők is bátran hozzáláthatnak:)

Van ugye egy morzsás keksz alap: ez nálam úgy készül, hogy 2 csomag győri édes kakaós kekszet összetörök még saját zacskójában por állagúra húsklopfoló segítségével. Ezt  a 2 csomag kekszport egy nagy keverőedénybe öntöm és hozzáadok 15-20 dekányi olvasztott vajat.
Mikor ezt a kezemmel összegyúrtam olyan jó masszív állagúra akkor fogok egy nagy  (jelen esetben 2 kicsi) kapcsos tortaformát . Ezeket kivajazom, kilisztezem. Bekapcsolom a sütőt és előmelegítem 170 fokra. A kekszmasszát bele nyomizgálom a tortaformákba, hogy egy pár centi vastag aljat kapjak.
Ha a sütőnk elérte a kívánt hőfokot már repülhetnek is be. 170 fokon 10 percig sütjük őket.

Eközben elkészítjük a krém részét:)

Én most azt a krémet csináltam amit nem kell sütni. Olyat is szoktam, de most nem volt kedvem sütögetni ebbe a nagy melegbe.
Egy nagy mascarponét összekevertem úgy 10 deka cukorral és egy fél citrom kifacsart belsejével. Mixerrel felhabosítottam ezt a masszát.
2deci tejszínt felvertem és szépen a mascarponés krémhez kevertem. 

Mire ezt megcsináltuk már meg is sült a keksz alapunk a sütőben, kivesszük és várjuk amíg kihűl.

Közben  megmostam és szép vékonyan felszeltem az epret, szigorúan csak a minőségbiztosítás miatt meg is kóstoltam egy pár gyönyörű szemet:)
Tehát most már minden készen áll, együtt az összes alkotó elem:)

A mascarponés krémet elkezdjük szépen a keksz alapra halmozni és mikor úgy látjuk, hogy elég, akkor szépen elegyengetjük.
És ekkor jön az eper pakolás:)

Tádámm:) És kész is vagyunk, lefóliázás után mehet a hőtőbe pihenni, minimum 2-3 órára, de az se árt neki ha egy egész éjszakára hidegre tesszük!


És jön a várva várt másnap:
MIkor először csináltam rettenetesen féltem, hogy amikor kikapcsolom a tortaformát az egész egy nagy szétfolyó blöá lesz.... de nem így lett. 
Szerencsére most is jól tartja magát a kis drága:)



Remélem tetszik nektek ez a hiper könnyű édesség:) Természetesen más gyümölcsökkel, esetleg csokival is isteni, számtalan variációban finom ez a torta:)



Ha elkészíted mindenképp írd meg , hogy sikerült!:)

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, most lesz apum szülinapja jövő vasárnap lehet ezt fogom megcsinálni sitty sutty-ba :D Köszi a tippet.

    VálaszTörlés
  2. Megöltél teljesen :D csorog a nyálam...

    VálaszTörlés