2011. október 30., vasárnap

Tök jó:)

Sziasztok:)

Ma végre megfaragtuk a tököt.....kicsit nyomi, kicsit se narancs sárga a külseje( ilyen termett a kertben), de a miénk és nekünk tetszik:)
1, itt megrajzoltam Töki urat:
2. Íme Ő:
3, Használat közben:)

Miközben készült, gondoltam arra,hogy felhasználom a felesleget, megtisztítottam  a belsejét és holnap készítek belőle egy szuper kis sütőtök krém levest.....de persze a nyuszkó is jól beebédelt belőle:)
Plusz a magokat le fogom pirítani, az isteni finom...ti szeretitek?
Akkor jöjjön egy kis segítség a kezdő tökfaragóknak:


Lámpásnak való tököt ma már bárhol be lehet szerezni, nem kell különösebb kutatómunka hozzá, az áruházláncoktól a piacokig mindenhol hegyekben állnak. Sokfélét látni, annak függvényében válasszunk, hogy mit szeretnénk faragni. Halloween fej faragásához szép kerek, arányos tök az ideális. Otthon jól mossuk meg, és töröljük szárazra.

Anyagok, eszközök:
● szép méretes tök
● hegyes, éles kés
● alkoholos filc, de jó szemceruza is
● teamécses, kisebb gyertya● kanál, kikaparni a belsőt
Először skalpoljuk meg a tököket, majd  kaparjuk ki kanállal a közepét. Az arcot rövid pengéjű, hegyes és éles késsel mintázzuk, ezzel könnyen boldogul egy kevésbe gyakorlott kéz is.

ITT  tudtok letölteni tök jó tök sablonokat:)

Így pirítsd a tökmagot:
Egy serpenyőben kevés olajon  , megsózva pirítsuk meg. Addig kell sütni közepesen forró fokozaton, amíg nem kezd pattogni, akkor kész. 

Sütőtök krém leves:
Hozzávalók:
elkészítés:
  1. Egy fél póréhagymát apróra vágunk, és 2-3 evőkanál olívaolajon megpároljuk.
  2. A sütőtököt és 2-3 krumplit megtisztítunk, és nagyobb kockákra vágunk.
  3. Ezeket hozzáadjuk a póréhagymához, sózzuk, jól megborsozzuk, mehet bele egy leveskocka, majd felöntjük vízzel, és puhára főzzük.
  4. Ha kész, összeturmixoljuk, és már fogyasztható is.
Egyszerű és nagyon finom.....

2 megjegyzés: