Történt egyik nap, hogy rengeteg paradicsom volt itthon, így adta magát az aznapi menü. A paradicsomlevest sokan eszik olaszosan ( mi is néha), sósan, édesen.Készülhet friss paradicsomból, konzervből, paradicsomléből.
A mai leves összetevői:
- só
- bors
- 1 fej hagyma
- 1 kiló paradicsom
- 3 evőkanál liszt
- víz
- 3 evőkanál cukor
- olaj
- tészta
Ha jó forró a víz akkor egy perc alatt felkunkorodik a paradicsom héja és könnyen leszedhető lesz:
A turmixolt paradicsomot ráöntöm a rántásra, felöntöm annyi vízzel amennyi levest szeretnék és beledobom még a hagymát megpucolva, félbe vágva. Ilyenkor szoktam sózni, cukrozni, borsozni. Ez ízlés kérdése. Körülbelül 15 perc alatt megfő, ekkor én még átszoktam menni rajta botmixerrel mert mi szeretjük benne a hagyma ízét!
Közben egy másik edényben megfőződ a tésztát. Tudom szentségtörés nem betűtésztával készíteni, de nem szokott itthon lenni....Ilyennel szoktam:
Ez a leves tényleg nagyon egyszerű, nem is drága , abszolút életmentő egy olyan napon amikor nincs kedved órákat állni a konyhában.
Te voltál menzás?:)
Voltam. És a legszebb menzás emlékem, amikor az addig Isteni finoman főző konyhás lányokat leváltotta a már készen érkező, szutyok Sodexos kaja, és egy anyacsavart találtam a levesemben...
VálaszTörlésJézusom...anyacsavart???Ez durva
VálaszTörlésparadicsomleveees. nyami. betűtésztával az igazi, de felénk van, aki rizst tesz bele:)
VálaszTörlésRami: én is szoktam rizzsel is, itt is szokás:)
VálaszTörlés