Ezek a hozzávalók egy főzni szerető ember kamrájában mindig megtalálhatóak. Nem igényel nagy bevásárlást, gyors és igen olcsó.
- fél kilónyi burgonya
- 1 közepes hagyma
- 2dl tejfől
- 1 ek liszt
- 1 mk csemege pirospaprika
- 5 babérlevél
A hagymát olajon üvegesre pároljuk, tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát. A megpucolt és felszeletelt krumplit( én jelenesetben újkrumplit használtam) beletesszük a paprikás hagymába és felengedjük vízzel, épp csak addig hogy ellepje.Ekkor beletesszük a babérlevelet is. Ez addig főhet amíg a krumpli el nem éri a kész állapotot. Én ilyenkor szoktam beledobni egy csirkés zselékockát is, de ez elhagyható.
Közben habarást készítünk,a tejfölt és a lisztet a krumpli főzővizéből egy merőkanálnyival jól elkeverünk. Csomómentesre ha lehet. Mikor már úgy érezzük, hogy a krumpli kellően puha akkor kivesszük a babérleveleket és hozzáadjuk a habarást. Néhány percet adunk neki (3-4) és kész is van. Ecettel is meg lehet savanyítani ha valaki szereti, én nem szoktam.
Általában sült-sajtos virslivel tálalom. Szeretjük. És ti?
Guszta. :)
VálaszTörlés